Op het openbaar domein worden steeds meer lege ampullen lachgas aangetroffen (illustratiebeeld, niet in Brugge)
Volledig scherm
PREMIUM
Op het openbaar domein worden steeds meer lege ampullen lachgas aangetroffen (illustratiebeeld, niet in Brugge) © BELGA

Brugge werkt aan ‘lachgasboetes’ en verbod: “Het wordt steeds vaker gebruikt, zeker op lockdownfeestjes”

BruggeBrugge voert op korte termijn ‘lachgasboetes’ in. De voorbije maanden kreeg de politie steeds meer meldingen over het gas waarbij gebruikers in een euforische roes raken. Ook tijdens lockdownfeestjes worden geregeld ampullen aangetroffen. “We zijn het beu”, stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Daarom komt er een verbod, inclusief boetesysteem. 

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Brugge (al) wakker van de Rode Duivels? “Voor een WK-dorp is er eigenlijk geen plaats”
  PREMIUM
  Brugge

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Brugge (al) wakker van de Rode Duivels? “Voor een WK-dorp is er eigenlijk geen plaats”

  Als over twee maanden - op 20 november - de WK-voetbalgekte losbarst, zal die beleving toch een stuk minder zijn dan gewoonlijk in Brugge. Dat blijkt uit de grote rondvraag van Het Laatste Nieuws. “Kerst- en voetbalsfeer zijn misschien moeilijk met elkaar te rijmen”, klinkt het. Van een WK-dorp op 't Zand is straks geen sprake en ook indoorlocaties zoals het BMCC of het Concertgebouw lijken niet meteen in aanmerking te komen. Bij de horeca loopt wel een... grote pronostiek.
 2. Brugse Toneelkring De Valk viert 75 jaar, tot blijdschap van voorzitter Dominique: “Op zijn sterfbed vroeg papa me om onze vereniging zolang mogelijk in stand te houden”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse Toneel­kring De Valk viert 75 jaar, tot blijdschap van voorzitter Dominique: “Op zijn sterfbed vroeg papa me om onze vereniging zolang mogelijk in stand te houden”

  De Brugse toneelvereniging De Valk heeft haar 75ste verjaardag gevierd in het stadhuis. Een emotioneel moment voor voorzitter-regisseur Dominique Berten. “Op zo’n moment besef ik dat het de moeite waard was om te blijven doorbijten, ook in de moeilijkere periodes van De Valk", vertelt Dominique. In oktober zitten alvast diverse Brugse toneelverenigingen samen om zich te buigen over de toekomst van toneel in de stad.