Vooral het knuffel-campagnebeeld (rechts) was voor velen een doorn in het oog.
Volledig scherm
Vooral het knuffel-campagnebeeld (rechts) was voor velen een doorn in het oog. © rv

Brugge verwijdert pas voorgestelde corona-affiches alweer na honderden boze reacties

BruggeDe stad Brugge verwijdert – nog geen week na de lancering ervan – alle nieuwe affiches die wijzen op de coronaregels en hoe je een boete kan vermijden. Op sociale media was er vooral heel wat kritiek gekomen op de boodschap ‘Knuffelen = samen 500 euro’, waarop werd beslist in te grijpen.

 1. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
  PREMIUM
  Brugge

  Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

  De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland