Met deze ploeg medewerkers wil de stad de huurwoningen in Brugge aan een kwaliteitstoets onderwerpen.
Volledig scherm
Met deze ploeg medewerkers wil de stad de huurwoningen in Brugge aan een kwaliteitstoets onderwerpen. © RV

Brugge strenger voor verhuurders van huurwoningen met conformiteitsattest: “Vijf mensen aangeworven om controles uit te oefenen”

BruggeSinds 1 januari 2022 moeten verhuurders van huurwoningen ouder dan twintig jaar een conformiteitsattest aanvragen in Brugge. Dit attest wordt verplicht vanaf de start van het huurcontract. Het vaakst voorkomende gebrek? Het ontbreken van rookmelders.

  1. Musea in Brugge lokten dubbel zoveel bezoekers als in 2020, maar hopen dat buitenlands toerisme zich snel herstelt: “Een derde jaar op dit niveau, da’s eigenlijk niet haalbaar”
    PREMIUM
    Brugge

    Musea in Brugge lokten dubbel zoveel bezoekers als in 2020, maar hopen dat buiten­lands toerisme zich snel herstelt: “Een derde jaar op dit niveau, da’s eigenlijk niet haalbaar”

    Net geen 450.000 mensen hebben in 2021 de Brugse musea bezocht. Een verdubbeling in vergelijking met het eerste coronajaar 2020, maar nog steeds amper de helft van normaal. Er was opnieuw een inkomstenverlies van 4,5 miljoen euro. “Daar zit vooral het uitblijven van onze internationale bezoekers voor veel tussen", zegt zakelijk directeur Jonathan Nowakowski. Een overzicht.