Volledig scherm
Anne van Oosterwijk, Alex Van der Beke en Elviria Velghe. © rv

Brugge stelt nieuwe diensthoofden voor musea aan (en zij bereiden meteen nieuwe expohal voor)

De Brugse museumdirecteur Till-Holger Borchert krijgt drie dienstenhoofden onder zich, die mee de nieuwe expohal mogen voorbereiden. De nieuwe organisatiestructuur moet voor meer duidelijkheid zorgen.

Zoals bekend komt er in Brugge een nieuw museum op de site van het Sint-Andreasinstituut aan de Garenmarkt. Vijf kandidaten hebben al een voorstel ingediend om dat museum vorm te geven en te bouwen. Later dit jaar wordt daar een keuze in gemaakt. Om dat allemaal goed voor te bereiden, krijgt Musea Brugge een nieuwe structuur. Onder de directeur zijn nu drie diensthoofden: Anne van Oosterwijk, Alex Van der Beke en Elviera Velghe. Die laatste is een nieuwkomer, die sinds 2010 aan het hoofd stond van het Fotomuseum in Antwerpen. “Het was nodig dat er een nieuwe wind waaide door de Brugse musea”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). Naast de dagelijkse leiding en het voorbereiden van het nieuw museum zal het trio ook een expo rond Filips de Goede in gang zetten. 

  1. Brugges bekendste bakker sluit de deuren in de Smedenstraat: “De huur gaat omhoog, terwijl de helft van de straat leegstaat”

    Brugges bekendste bakker sluit de deuren in de Smeden­straat: “De huur gaat omhoog, terwijl de helft van de straat leegstaat”

    Sebastien Cailliau (42) heeft na bijna zes jaar de deuren gesloten van zijn bakkerij Le Pain de Sebastien in de Smedenstraat. De beslissing komt onverwacht, niet in het minst voor de bakker zelf. “Het huurcontract liep ten einde en ik zou 500 euro per maand meer moeten betalen”, zegt hij. “En dat terwijl de helft van de panden in deze straat leegstaan.”