Keren straks ook de Britten weer massaal terug naar Brugge? Een campagne in enkele regio's in Groot-Brittannië moet hen warm maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Keren straks ook de Britten weer massaal terug naar Brugge? Een campagne in enkele regio's in Groot-Brittannië moet hen warm maken. © Photo News

Brugge start jacht op Britse toerist: affiches in Londense metro en samenwerking met influencers moeten extra bezoekers lokken

BruggeBrugge wil de Britse toeristen opnieuw overtuigen om voor een bezoek aan de stad te kiezen. Het heeft een bedrag van 400.000 euro opzijgezet om campagne te voeren in de regio’s Greater Londen en South-East England. “We geven hen redenen waarom ze Brugge ab-so-luut moeten bezoeken”, zegt schepen van Toerisme Mieke Hoste. In 2019 kwam nog een half miljoen bezoekers het Kanaal oversteken, vandaag is dat - onder meer door corona en de brexit - nog amper een fractie van dat getal.

  1. Hawaiian Poké Bowl kiest voor A-locatie op de Markt in Brugge en bij opening staat er al meteen een lange rij: “Deze stad heeft zo'n centraal gelegen zaak nodig”
    PREMIUM
    Brugge

    Hawaiian Poké Bowl kiest voor A-locatie op de Markt in Brugge en bij opening staat er al meteen een lange rij: “Deze stad heeft zo'n centraal gelegen zaak nodig”

    Op de Markt in Brugge, naast de Fnac, heeft woensdag Hawaiian Poké Bowl een 25ste vestiging in ons land geopend, de eerste in Brugge. Op een toplocatie dan nog, met zicht op de Halletoren en op een steenworp van de uitgaansbuurt. “We mikken op locals, maar ook op toeristen”, zegt Elma Skrijelj, die de opening verzorgde.