Maandenlang was dit een vertrouwd beeld in de winkelstraten, nu verdwijnt de mondmaskerplicht in Brugge.
Volledig scherm
Maandenlang was dit een vertrouwd beeld in de winkelstraten, nu verdwijnt de mondmaskerplicht in Brugge. © Benny Proot

Brugge schrapt mondmaskerplicht in openlucht: “Cijfers gaan de goede richting uit”

BruggeHet is vanaf dinsdag niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten van Brugge. Dat heeft het stadsbestuur beslist. “Het aantal besmettingen daalt snel. Daarnaast is de druk in de beide Brugse ziekenhuizen sterk afgenomen. Er liggen maar enkele coronapatiënten meer", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 1. Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”
  Brugge

  Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”

  De stad Brugge heeft met een team van deskundigen een beheersplan gemaakt voor de Brugse stadsvesten voor de komende 24 jaar. Honderden bomen langs de groene gordel rond Brugge zijn meer dan een eeuw oud, zo blijkt uit recent onderzoek. Het beheersplan, dat tegen december klaar moet zijn, komt met concrete maatregelen per zone. Infopanelen zullen in het voorjaar van 2022 meer duidelijkheid scheppen voor wandelaars en fietsers.
 2. Niet corona, maar weer is spelbreker voor WECANDANCE, het eerste echte festival zonder mondmaskers en afstand: “En toch gaan we voor een topweekend”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Niet corona, maar weer is spelbreker voor WECANDANCE, het eerste echte festival zonder mondmas­kers en afstand: “En toch gaan we voor een topweekend”

  De eerste festivaldag van WECANDANCE, normaal morgen vrijdag op het strand van Zeebrugge, is last minute geannuleerd. Het weer gooit roet in het eten. Het is nochtans een spannend moment voor de Belgische festivalsector, want er komen dit weekend telkens maximaal 2.500 bezoekers per dag dansen en feesten op het officieel goedgekeurde testevent. “We popelen om mensen te laten knuffelen en genieten”, zegt organisator Bart Roman.