Het academiejaar voor de studenten van de hogescholen is terug gestart
Volledig scherm
PREMIUM
Het academiejaar voor de studenten van de hogescholen is terug gestart © Benny Proot

Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studentenclubs”

BruggeEr is een historisch studentenjaar van start gegaan in Brugge, want voor het eerst rondt de stad de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten. “Het is vooral belangrijk dat hier veel unieke opleidingen gebeuren die je nergens anders vindt”, zegt schepen van Studentenstad Mathijs Goderis (Vooruit), die op termijn Kortrijk wil inhalen als grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Ook bij de studentenclubs heerst enthousiasme.

 1. Kijk binnen in de Gentpoort, waar de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog Brugge verlieten, en nu de nieuwe thuis van de Brugse gidsen: “Dit is een droomlocatie voor ons”
  PREMIUM
  Brugge

  Kijk binnen in de Gentpoort, waar de Duitsers in de Tweede Wereldoor­log Brugge verlieten, en nu de nieuwe thuis van de Brugse gidsen: “Dit is een droomloca­tie voor ons”

  De Koninklijke Brugse Gidsenbond heeft een nieuwe thuis. Sinds de Gentpoort vorig jaar niet langer als museum dient in Brugge, kregen de gidsenverenigingen de toezegging om er hun uitvalsbasis van te maken. De historische poort, waar ooit terechtstellingen voltrokken werden, heeft zo een nieuwe toekomst. “Er waren toch wat aanpassingen nodig”, zegt voorzitter Diederik Naeyaert. Kijk mee binnen in dit historische en nog weinig gekende pand in Brugge.
 2. Masterplan voor recreatiedomein Sint-Pietersplas klaar: “Brugse Blaarmeersen krijgen meer dan ooit vorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Masterplan voor recreatie­do­mein Sint-Pieters­plas klaar: “Brugse Blaarmeer­sen krijgen meer dan ooit vorm”

  De stad Brugge heeft een masterplan klaar voor de verdere ontwikkeling van de Sint-Pietersplas. Het recreatiedomein moet op termijn een trekpleister worden voor álle Bruggelingen, jong en oud, met een gezonde balans tussen sport, recreatie en natuur. Ook een kleinschalige camping behoort tot de plannen. “Dit is een enorm belangrijk gebied voor onze stad”, zegt schepen Franky Demon (CD&V), die de toekomst van de Sint-Pietersplas samen met schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) toelicht.