Het domein Knaepen in Zeebrugge wordt een uitgebreid park: een impressie van hoe het er kan uitzien.
Volledig scherm
Het domein Knaepen in Zeebrugge wordt een uitgebreid park: een impressie van hoe het er kan uitzien. © RV

Brugge opent deze zomer al kustpark op 200 meter van de zee: “Eerste stap om Zeebrugge aantrekkelijker te maken”

Zeebrugge“Een kustpark op 200 meter van de zee: dit is een unieke kans”, zegt de Brugse schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De stad wil een gedeelte van de in 2018 aangekochte site Knaepen in Zeebrugge tegen de zomer openstellen voor het publiek. Het uitgestrekte domein was voordien eigendom van Defensie, maar raakte in verval. 8 miljoen euro ligt nu klaar om de hele site terug te geven aan de inwoners - en bezoekers - van de kustplaats.

 1. Een zegen volgens de stad, een vloek volgens Horeca Brugge: of hoe WK tijdrijden tegenstrijdige gevoelens opwekt
  Brugge

  Een zegen volgens de stad, een vloek volgens Horeca Brugge: of hoe WK tijdrijden tegenstrij­di­ge gevoelens opwekt

  Met nog één dag te gaan op het WK-parcours tussen Knokke en Brugge keert straks de rust terug voor al wie zich geërgerd heeft aan omleidingen of opstoppingen. Bij het stadsbestuur van Brugge overheerst tevredenheid. “Ik heb schitterende luchtbeelden gezien, die in 80 landen uitgezonden worden", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Maar Horeca Brugge is minder enthousiast. “Het is eerder een vloek dan een zegen geweest.”
 2. De Warmste Week strijkt de komende drie jaar (ook) neer in Brugge: “Past perfect bij ons imago als warme stad”
  Brugge

  De Warmste Week strijkt de komende drie jaar (ook) neer in Brugge: “Past perfect bij ons imago als warme stad”

  Brugge vormt dit jaar een van de vaste drie locaties waar De Warmste Week van Studio Brussel, MNM en Eén de komende drie jaar zal neerstrijken. Waar Mechelen dit jaar nog de hoofdlocatie wordt, zal Brugge dat in 2023 zijn. De stad betaalde niet voor het evenement, maar verleent logistieke steun. “We hebben niet getwijfeld om dit evenement binnen te halen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).