Het domein Knaepen in Zeebrugge wordt een uitgebreid park: een impressie van hoe het er kan uitzien.
Volledig scherm
Het domein Knaepen in Zeebrugge wordt een uitgebreid park: een impressie van hoe het er kan uitzien. © RV

Brugge opent deze zomer al kustpark op 200 meter van de zee: “Eerste stap om Zeebrugge aantrekkelijker te maken”

Zeebrugge“Een kustpark op 200 meter van de zee: dit is een unieke kans”, zegt de Brugse schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De stad wil een gedeelte van de in 2018 aangekochte site Knaepen in Zeebrugge tegen de zomer openstellen voor het publiek. Het uitgestrekte domein was voordien eigendom van Defensie, maar raakte in verval. 8 miljoen euro ligt nu klaar om de hele site terug te geven aan de inwoners - en bezoekers - van de kustplaats.

  1. Imposant schip MSC Virtuosa vaart voortaan op Zeebrugge en laat er zelfs wintercruises starten: “Voor Belgen is dit de ideale manier om deze vorm van reizen te leren kennen”
    PREMIUM
    Zeebrugge

    Imposant schip MSC Virtuosa vaart voortaan op Zeebrugge en laat er zelfs wintercrui­ses starten: “Voor Belgen is dit de ideale manier om deze vorm van reizen te leren kennen”

    Het imposante cruiseschip Virtuosa van de Italiaanse rederij MSC ligt maandag voor het eerst aangemeerd in de haven van Zeebrugge. De ‘maiden call’ betekent de voorbode van een hele reeks wintercruises van zeven nachten die in Zeebrugge halt houden. Met 10 restaurants, 21 bars, 5 zwembaden, een lengte van 3 voetbalvelden groot en een promenade van 112 meter lang is het één van de paradepaardjes van MSC.