Een toeristenbootje vaart voorbij de Rozenhoedkaai, een hotspot van Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toeristenbootje vaart voorbij de Rozenhoedkaai, een hotspot van Brugge. © Florian Van Eenoo Photo News

Brugge lokte nooit eerder zo weinig toeristen: “We verwachten pas volledig herstel in 2024, maar schieten nu al in gang"

Brugge‘Amper’ 3,4 miljoen bezoekers hebben in coronajaar 2020 voor Brugge gekozen. Dat is een nooit gezien dieptepunt voor de toeristische stad. Een jaar eerder waren dat nog bijna 8 miljoen toeristen. “Om dat aantal te halen, moeten we nog wachten tot 2024", vreest schepen van Toerisme Philip Pierins (sp.a). Toch schiet Brugge dit jaar al uit de startblokken voor zijn operatie ‘red het toerisme’. 

 1. Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisatoren het somber in? “Met mondmaskers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”
  PREMIUM
  Brugge/Zeebrugge

  Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisato­ren het somber in? “Met mondmas­kers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). In en rond Brugge houden organisatoren de coronacijfers angstvallig in de gaten.
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje