Volledig scherm
Het gaat om de zone nabij de site-Lanssens. © Google Street View

Brugge krijgt 60.000 euro voor ontwikkeling Kaaidistrict

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft zopas 60.000 euro toegekend aan het stadsbestuur van Brugge. Met deze ondersteuning kan de stad een voorstudie laten uitvoeren rond het Kaaidistrict. 

Somers wil steden helpen om vernieuwende projecten te realiseren. Zeker in buitenwijken die potentieel hebben, maar nooit doordacht ontwikkeld zijn. Het Kaaidistrict ligt langs het Kanaal Gent-Oostende, ten noorden van het Brugse stadscentrum. “De zone is strategisch goed gelegen en er zijn wel wat winkels en handelaars, maar toch oogt het Kaaidistrict wat ongestructureerd en vooral ongeïnspireerd”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld). “We willen onderzoeken op welke manier wij deze zone meer als een geheel en multifunctioneel kan ontwikkelen, waardoor een mooi overgangsgebied ontstaat tussen het historisch stadscentrum en de nog actieve haven.”

Een onafhankelijke jury noemde het studieproject in Brugge interessant vanwege ‘de bijzondere locatie aan een belangrijke mobiliteitsknoop’. De jury ziet hier tegelijk potentieel voor een duurzame woonontwikkeling en bijvoorbeeld maakeconomie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    In een maand tijd zijn in Brugge twee personen levenloos teruggevonden in hun woning. In beide gevallen waren de slachtoffers al enkele weken overleden en wijst alles op een natuurlijke, eenzame dood. Dat bevestigt burgemeester Dirk De Fauw (CD&V). “Het is bijzonder triest dat we dit opnieuw moeten meemaken, ondanks ons actieplan tegen eenzaamheid. Ik roep burgers nogmaals op om waakzaam te zijn. Als er al een tijdje geen beweging is bij de buren en dat lijkt abnormaal, bel dan de politie.”