Het Kraanplein in Brugge.
Volledig scherm
Het Kraanplein in Brugge. © Benny Proot

Brugge geeft ‘troosteloos’ Kraanplein fris uitzicht

BruggeOp het Kraanplein, aan het vroegere danscafé Vuurmolen, starten maandag verfraaiingswerken. “We willen er een écht plein van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Brugge is één bouwwerf en daar kiest de stad zelf voor: “Coronacrisis is hét moment, dan kunnen we er straks dubbel en dik van genieten”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge is één bouwwerf en daar kiest de stad zelf voor: “Coronacri­sis is hét moment, dan kunnen we er straks dubbel en dik van genieten”

  Heb jij ook al gevloekt de voorbije weken omdat je weer eens in de file stond in het Brugse? Of hebt u als bezoeker van het Venetië van het Noorden gesakkerd omwille van die ingewikkelde omleiding door de vele smalle straatjes? “Deze ‘opstoot’ aan werken is een heel bewuste keuze”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Toen covid uitbrak hebben we een actieplan uitgewerkt om veel te werken tijdens de crisis.” Wij lijsten dat plan op. Lees hier waar er vandaag en morgen gewerkt wordt.
 2. INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”
  PREMIUM
  Brugge

  INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”

  “Nee, wij zijn geen luis in de pels van het stadsbestuur. Integendeel, we willen alleen het beste voor Brugge.” Aan het woord is Dirk Vanhegen (57), de nieuwe en ambitieuze voorzitter van het Brugs Handelscentrum, de overkoepelende vereniging van handelaars. “Een externe vijand zet ons met de voeten op de grond. Maar er zijn kansen voor deze stad.”
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'