Schepen Minou Esquenet is spreker op het internationaal congres in Kroatië
Volledig scherm
Schepen Minou Esquenet is spreker op het internationaal congres in Kroatië © RV

Brugge gastspreker op internationaal congres over historische steden in Kroatië

BruggeHet stadsbestuur van Brugge was de afgelopen week één van de belangrijkste gasten op het International Historic Cities Congress in Solin (Kroatië). Schepen van Energie Minou Esquenet (CD&V) gaf er een lezing over het evenwicht tussen zorg dragen voor ons rijke stadspatrimonium en het gastvrij ontvangen van bezoekers. 

  1. Wel of geen Wintergloed? Discussie tussen gouverneur en burgemeester gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduidelijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”
    Brugge

    Wel of geen Winter­gloed? Discussie tussen gouverneur en burgemees­ter gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduide­lijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”

    “Dat ik de lastigaard zou zijn? Ik heb de regels niet gemaakt, hé.” Gouverneur Carl Decaluwé bijt van zich af na de heisa die ontstond over de mogelijke afgelasting van Wintergloed in Brugge. Als er niet met een Covid Safe Ticket wordt gewerkt, zal Decaluwé de lichtwandeling verbieden. “Het is zeker geen loos dreigement.” Maar de voorbereiding? Die gaan gewoon door. “Want Wintergloed zal zéker doorgaan”, klinkt het in het Brugs stadhuis.