Onder meer het Graaf Visartpark in Brugge wordt onder de loep genomen.
Volledig scherm
Onder meer het Graaf Visartpark in Brugge wordt onder de loep genomen. © RV

Brugge gaat parken toegankelijker maken voor mensen met een beperking

BruggeDe stad Brugge stapt mee in het project van GoodPlanet Belgium. De organisatie wil uitstappen in parken en natuur mogelijk maken voor iedereen. 

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Handelaars van Smedenstraat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteitswinkels aanwezig”
  PREMIUM
  Brugge

  Handelaars van Smeden­straat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteits­win­kels aanwezig”

  “Akkoord, er is heel wat veranderd, het is hier wat multicultureler geworden, maar er is nog altijd een bijzonder gevarieerd aanbod aan lokale handelszaken.” Dat is de boodschap die het handelaarscomité van de Brugse Smedenstraat verspreidt nadat Brugse chef Filip Claeys het aanbod aan winkels in deze krant als ‘eenheidsworst’ omschreef. Ze vinden dat hun straat de laatste jaren de perceptie wat tegen heeft.