Volledig scherm
Fietsers inhalen in de Steenstraat in Brugge is sowieso al niet evident. © Benny Proot

Brugge gaat Gent niet achterna: “Geen fietszone in de hele binnenstad”

Een fietszone in de binnenstad van Brugge is niet voor morgen. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). In Gent is het straks wel zover.

Volgens burgemeester Dirk De fauw toont Brugge geen gebrek aan ambitie, maar wel realisme. “Een fietszone is op dit moment juridisch niet mogelijk, omdat de wet maximaal twee zonebepalingen op dezelfde plaats toelaat. En die zijn er al, want de binnenstad is een zone met tonnagebeperking én een zone-30. We zouden bepaalde zaken moeten aanpassen, ook qua infrastructuur. Ik denk dat we nu een goed werkend systeem hebben.” Eerder al pleitte gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) voor zo’n fietszone, maar daar is haar coalitiepartner dus voorlopig niet voor te vinden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse politie zet meer mensen in om cybercriminaliteit aan te pakken

    Brugse politie zet meer mensen in om cybercrimi­na­li­teit aan te pakken

    De Computer Crime Unit van de Brugse politie wordt de komende jaren uitgebreid tot vijf medewerkers. Aanleiding is het stijgend aantal aangiftes van informaticacriminaliteit. “Intern komen er ook bijkomende opleidingen en de nodige specialisaties zodat we dat fenomeen beter kunnen opvangen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Ook de aanpak van inbraken, uitgaansoverlast en drugs blijven de komende jaren een prioriteit.