Het Maleveld, met het bos op de achtergrond.
Volledig scherm
Het Maleveld, met het bos op de achtergrond. © Google Street View

Brugge gaat 30 hectare grond aankopen in Male: “Willen er een nieuw stadsbos van maken”

De stad Brugge gaat maar liefst 21 hectare weilanden en 6 hectare bosgrond aankopen nabij het Maleveld in het gehucht Male. Het wordt een stadsbos.

Momenteel bestaat het Maleveld uit 6 hectare bos, maar daar komt dus in één klap 30 hectare bij. “Het is een opportuniteit”, vindt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Eigenlijk wilde het Agentschap voor Natuur en Bos de site kopen, maar zij hadden geen krediet meer. Daarom doen wij het. Deze locatie heeft heel wat recreatieve mogelijkheden. Het is niet alleen een missing link in de groene fietsgordel rond Brugge, maar het ligt ook naast een bos.” De totale aankoopprijs bedraagt 1,2 miljoen euro. Mogelijk wordt het gebied later alsnog aan het Agentschap voor Natuur en Bos doorverkocht.

  1. Voor het eerst sinds waarnemingen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavirus”

    Voor het eerst sinds waarnemin­gen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavi­rus”

    Een Brugse studente heeft een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Het is de eerste keer dat het dier in West-Vlaanderen gespot wordt. Sinds de Euraziatische bever in 1848 bijna uitgestorven was, is hij nu in alle Belgische provincies opnieuw opgedoken. “Of de rust in het anders zo drukke Brugge door het coronavirus hier iets mee te maken heeft? Moeilijk te zeggen”, klinkt het bij Natuurpunt.
  2. Ziekenboeg van Brugse gevangenis heeft 25 bedden voor gedetineerden met corona: “Samenwerking met AZ Sint-Jan laat snelle opschaling toe”

    Ziekenboeg van Brugse gevangenis heeft 25 bedden voor gedetineer­den met corona: “Samenwer­king met AZ Sint-Jan laat snelle opschaling toe”

    De ziekenboeg van de Brugse gevangenis beschikt over een speciale afdeling met 25 bedden voor gedetineerden met corona. Voorlopig worden enkel gevangenen met milde symptomen opgevangen. “Maar door ons samenwerkingsverband met het AZ Sint-Jan kunnen we ook snel opschalen”, stelt het Gevangeniswezen. Voor de andere gedetineerden geldt intussen een aangepast regime.