Het gaat om dit kruispunt met de Colettijnenstraat.
Volledig scherm
Het gaat om dit kruispunt met de Colettijnenstraat. © Google Street View

Brugge breidt tweerichtingsverkeer in Katelijnestraat uit

Tegen de zomer kan je over een langere afstand de Katelijnestraat in twee richtingen bereiken. Nu kan dat slechts tussen Katelijnebrug en Gentpoortvest, maar dat wordt uitgebreid tot aan de Colettijnenstraat.

De stilgelegde werkzaamheden in de Katelijnestraat brengen binnenkort een aantal bijkomende opportuniteiten met zich mee voor de ontsluiting van een aantal nabijgelegen straten. Momenteel moeten de bewoners uit Minnewater, Arsenaalstraat, Sulferbergstraat, Colettijnenhof en Colettijnenstraat die de binnenstad met hun auto willen verlaten dit doen via de Katelijnestraat en de Oude Gentweg. Dat is een omweg van zo’n twee kilometer. “Door de heraanleg van de Katelijnestraat biedt zich nu de mogelijkheid aan om het dubbelrichtingsverkeer in de Katelijnestraat uit te breiden”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Waar dit vandaag slechts loopt vanaf de Katelijnebrug tot aan het kruispunt Gentpoortvest, kan dit nu uitgebreid worden tot aan het kruispunt Katelijnestraat en Colettijnenstraat. Zo zal een kortere route ontstaan om het centrum te verlaten.” 

Deze maatregel gaat in van zodra de Katelijnestraat heraangelegd is tot aan het kruispunt met de Colettijnenstraat. Vermoedelijk zal dit in de loop van de zomer zijn. 

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”