Het Huidenvettersplein te Brugge wordt heraangelegd
Volledig scherm
Het Huidenvettersplein te Brugge wordt heraangelegd © Benny Proot

Brugge blijft maar pleinen vernieuwen, nu is ook Huidenvettersplein aan de beurt: “Meer stabiliteit voor horecaterrassen en klaar tegen krokusverlof”

BruggeHet is de stad Brugge menens met het pleintjesplan. Plein na plein krijgt een grondige vernieuwing. 2022 wordt ingezet met het Huidenvettersplein, het charmante plekje tussen Rozenhoedkaai en Vismarkt. “De kasseien liggen er oneffen en dat zorgt voor wankele stoelen en tafels voor de horeca", zegt schepen Mercedes Van Volcem. De uitbaters reageren - ondanks twee maanden werken voor hun deur - tevreden. “De werken vinden plaats tijdens een kalme periode.”

  1. Leegstand in Brugse winkelstraten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”
    PREMIUM
    Brugge

    Leegstand in Brugse winkelstra­ten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”

    De coronapandemie lijkt veel minder vat te hebben op Brugse winkelstraten dan elders in Vlaanderen. Van de dertien centrumsteden kan Brugge de beste leegstandcijfers voorleggen. In het centrum staan ruim zeven van de honderd panden leeg, zowat de helft van de 15 procent in veel andere grootsteden. “We plukken de vruchten van het professionaliseren van onze dienst Centrummanagement, maar ook onze dertig acties hebben effect”, zegt schepen Pablo Annys.