De boom die net voor de nieuwe bottelarij van De Halve Maan langs de Lieven Bauwensstraat in Brugge staat.
Volledig scherm
De boom die net voor de nieuwe bottelarij van De Halve Maan langs de Lieven Bauwensstraat in Brugge staat. © Benny Proot

Brouwerij De Halve Maan zal boom op rotonde voor nieuwe bottelarij dan toch niet verplaatsen: “Er is geen 100 procent garantie op overleven”

BruggeBrouwerij De Halve Maan zal de 65 jaar oude esdoorn op de rotonde in het doodlopende stuk van de Lieven Bauwensstraat dan toch niet rooien. Oorspronkelijk zou de boom er verdwijnen voor een antieke brouwketel. Daarom werd de plek nu al de ‘bierrotonde’ genoemd.

 1. Belgische vissers brachten nooit eerder zoveel... afval aan wal: “Doe dit elke zeereis, het komt onze Noordzee ten goede”
  Zeebrugge

  Belgische vissers brachten nooit eerder zoveel... afval aan wal: “Doe dit elke zeereis, het komt onze Noordzee ten goede”

  De Belgische vissers hebben vorig jaar samen 65 ton vuilnis uit onze Noordzee bovengehaald: drie keer zoveel als een jaar eerder. ‘Fishing for Litter’ heet het initiatief waaraan ze meewerken. “Onze vissers willen onze Noordzee proper houden, al mogen we niet op onze lauweren rusten”, zegt minister Vincent Van Quickenborne, die het resultaat maandag in Zeebrugge kwam bekijken.
 2. En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots ligt er een echte Michelange­lo in het Brugse Groeninge­mu­se­um: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

  Musea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”