Brecht Van Cleven en Maria Infantes Roldan
Volledig scherm
Brecht Van Cleven en Maria Infantes Roldan © RV

Brecht en Maria brengen met Los Pollos de Peruaanse keuken naar Brugge: “We vonden in Vlaanderen geen gelijkaardig concept”

BruggeBrugge rekent zich vanaf zaterdag 26 februari een wereldkeuken rijker. Met Los Pollos willen oprichters Brecht Van Cleven (31) en Maria Infantes Roldan (24) Bruggelingen bekend maken met Peruaanse kip aan ‘t spit. Hun kipgerechten zijn vanaf dan te bestellen via Uber Eats of Deliveroo. “Peru herbergt één van de lekkerste keukens ter wereld", maken ze zich sterk.

 1. Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook hotel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investering is altijd een risico, zeker in deze tijden”
  PREMIUM
  Brugge

  Horecaon­der­ne­mer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook ho­tel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investe­ring is altijd een risico, zeker in deze tijden”

  Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) heeft met hotel-restaurant Pergola Kaffee een nieuwe horecazaak aan zijn toeristisch imperium in Brugge toegevoegd. De knappe zaak langs de Brugse reien telt acht kamers. Van Den Bossche wil binnenkort ook het restaurant weer gaan uitbaten. “Corona was een wake up-call voor Brugge: wij hoeven geen toeristen te weren of selecteren”, meent hij.
 2. Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdieren”
  PREMIUM
  Brugge

  Een heerlijk kopje thee in het gezelschap van... kippen, het kan bij Kippen Theetuin: “Maar het zijn geen circusdie­ren”

  In de Vaartstraat in de wijk Sint-Pieters in Brugge is Kippen Theetuin geopend. Dat is een gloednieuwe horecazaak waar je, naast zelf samengestelde thee, liefdevol ontvangen wordt door gastvrouw Liesbeth en haar acht kippen. Ze volgde een opleiding om de dieren zelfs in interactie te laten komen met haar klanten. “Kippen zijn bijzonder intelligent”, zegt ze.