De brandweer van Charleroi is met de ladderwagen paraat in de Ezelstraat in Brugge.
Volledig scherm
De brandweer van Charleroi is met de ladderwagen paraat in de Ezelstraat in Brugge. © Benny Proot

Brandweer van Charleroi steekt handje toe in Brugge: “In de zomer kregen we hulp uit Vlaanderen, nu helpen we jullie graag”

BruggeMooi gebaar in Brugge: de brandweerlieden van Charleroi helpen er bij de dringendste interventies in de stad na de stormen. Ze reageerden op een oproep van de Brugse brandweer bij korpsen in Wallonië. “Tijdens de zomer waren ze in Brugge ook niet te beroerd om ons bij te staan na de overstromingen", klinkt het.

 1. Van het Belgisch kampioenschap zandkastelen bouwen tot oude volksfeesten: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van het Belgisch kampioen­schap zandkaste­len bouwen tot oude volksfees­ten: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Het belooft komend weekend weer prachtig weer te worden. Ideale omstandigheden dus voor een gezellig uitje met de ganse familie. Wij steken een handje toe en lijsten vijf tips op voor activiteiten op zaterdag 6 en zondag 7 augustus in Brugge en aan de kust. Genieten van aloude volkstradities of liever een gooi doen naar de Belgische titel zandkastelen bouwen? Het kan dit weekend allemaal.
 2. Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitlevering: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat kwijt”
  PREMIUM
  Brugge

  Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitleve­ring: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechts­staat kwijt”

  Rony Van Weyenberg (54), een pedofiel uit Brugge, verscheen vanmiddag voor de rechtbank van Amsterdam. De man werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Ons land vraagt nu om zijn overlevering, zodat hij in een Belgische gevangenis zijn straf kan uitzitten. Maar daar gaat de Bruggeling niet mee akkoord. “Hij is zijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat verloren. En dat is de schuld van de minister van Justitie”, aldus zijn advocaat.