Brandweer rukt uit voor loshangende kerstverlichting
Volledig scherm
Brandweer rukt uit voor loshangende kerstverlichting © Jan Van Maele

Brandweer rukt uit voor loshangende kerstverlichting

BruggeDinsdagavond diende de Brugse brandweer zich naar de Sint-Amandstraat in het centrum te begeven. Daar dreigde een lichtboog van de kerstverlichting naar beneden te vallen.

 1. Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”
  Dudzele/Oostkerke

  Nabestaan­den verongeluk­te motorrij­der (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”

  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.
 2. Brugse band Barno Koevoet & de Duijmschpijkers is finalist van De Nieuwe Lichting 2023: “We willen niet vervallen in voorspelbare punk”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Brugse band Barno Koevoet & de Duijm­schpij­kers is finalist van De Nieuwe Lichting 2023: “We willen niet vervallen in voorspelba­re punk”

  “Dit is geweldig mooie promo voor Barno Koevoet & de Duijmschpijkers. We proberen er alles uit te halen, maar er vooral ook van te genieten.” De vijfkoppige Brugse punkrockband behoort mogelijk tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. We zagen hen woensdagavond al een stomende set spelen in het Entrepot... en vroegen ons af waar ze hun grappige bandnaam vandaan haalden.
 3. Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpatiëntjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpa­tiën­tjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”

  Ze kreeg ooit een bruine enveloppe in de bus met 45 tekeningen, die de leerlingen van een klasje uit Kuurne hadden gemaakt voor hun aan kanker overleden klasgenootje Lisa. Op basis van die werkjes ontwierp ze knuffels. Toen ze die ging overhandigen, toverde ze prompt een glimlach op het gezicht van de treurende kindjes. Linda Dhont (69) uit Brugge heeft een opvallende gave. Sinds een klein jaar probeert ze ook de kindjes op de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent te steunen in hun strijd. Haar verhaal.