Enkele honderden vierkante meters gras gingen in vlammen op.
Volledig scherm
Enkele honderden vierkante meters gras gingen in vlammen op. © Jan Van Maele

Brandweer moet twee keer uitrukken voor bermbrand aan verkeerswisselaar E40/E403

BruggeDe brandweer is dinsdag twee keer moeten uitrukken voor een bermbrand aan de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge. Enkele honderden vierkante meters gras ging in vlammen op.

 1. Luc (81) staat twee weken na hartaanval alweer op tennisveld: “Sterven op een tennisterrein is mooi, maar het is nog te vroeg”
  PREMIUM

  Luc (81) staat twee weken na hartaanval alweer op tennisveld: “Sterven op een tennister­rein is mooi, maar het is nog te vroeg”

  In de tweede set van een tenniswedstrijd op een plaatselijk toernooi in Brugge zakt plots een speler in elkaar. Niet zomaar een speler, want het gaat om Luc Despiegelaere. 81 jaar oud en ooit één van de beste tennissers van ons land. Een alerte toeschouwer én een defibrillator redden zijn leven. Drie weken later staat de tachtiger, ooit op Roland Garros, al terug op het veld. “Maar wedstrijden mag ik van de dokter voorlopig niet meer spelen”, zegt hij ontgoocheld.
 2. 30 jaar in de worstelring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”
  PREMIUM
  Brugge

  30 jaar in de worstel­ring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”

  Twee geopereerde knieën, een gescheurde biceps en triceps en tal van andere kwaaltjes en ongemakkelijkheden: het is voldoende geweest voor worstelaar Bernard Vandamme (50) uit Brugge. Na dertig jaar kampt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in eigen land. Definitief dit keer. De hoop op een opvolger is weg. “Ik was ook graag advocaat geworden, maar ik heb voor een ander leven gekozen”, zegt hij.