De brandweer gaat het vuur te lijf.
Volledig scherm
De brandweer gaat het vuur te lijf. © Jan Van Maele

Brand uitgebroken in Coppietersbos: oorzaak onbekend

In het Coppietersbos in de Diksmuidse Heirweg in Sint-Andries bij Brugge brak zondagavond rond 18 uur brand uit. Enkele vierkante meters vegetatie gingen in vlammen op. 

Buurtbewoners merkten het brandje op en verwittigden de brandweer. Die was snel ter plaatse en had het brandje snel onder controle. De schade bleef relatief beperkt. Het incident zorgde wel voor enige oproer in de omgeving. Het is onduidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan.

Het brandje was snel onder controle.
Volledig scherm
Het brandje was snel onder controle. © Benny Proot
De oorzaak is onbekend.
Volledig scherm
De oorzaak is onbekend. © Jan Van Maele
  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.