Brand Beukenlaan
Volledig scherm
Brand Beukenlaan © Jan Van Maele

Brand in villa snel onder controle

BruggeIn de Beukenlaan in Sint-Kruis is vrijdagavond even over 21 uur brand uitgebroken in een villa. 

 1. Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedinstelling door Vlaamse regering: "Het is een ongelooflijke eer voor onze stad”
  PREMIUM

  Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedin­stel­ling door Vlaamse regering: "Het is een ongeloof­lij­ke eer voor onze stad”

  Vanmorgen kwam Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) naar Brugge om er officieel aan te kondigen dat Musea Brugge aangeduid wordt als cultureel-erfgoedinstelling dankzij haar collectie en werking op internationaal niveau. De Vlaamse regering keurde deze beslissing gisteren goed. Musea Brugge is daarmee de derde aangeduide instelling in Vlaanderen na M HKA en KMSKA, die allebei gevestigd zijn in Antwerpen. “Het is een ongelooflijke eer voor onze stad en het toont aan hoe belangrijk de musea hier zijn”, reageerde burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 2. ‘Ik ben alleen thuis, kom je niet af?’: Tweede klacht tegen Brugse schooldirecteur over ongepaste berichten naar leerling met mentale beperking
  PREMIUM
  Brugge

  ‘Ik ben alleen thuis, kom je niet af?’: Tweede klacht tegen Brugse schooldi­rec­teur over ongepaste berichten naar leerling met mentale beperking

  Het gerecht onderzoekt een nieuwe klacht tegen de directeur van BuSo Ravelijn in Brugge, die in de cel zit op verdenking van grensoverschrijdend gedrag bij een leerling. Ook deze keer zou er sprake zijn geweest van het ongepast benaderen en sturen van ongepaste berichten naar een leerling met een mentale beperking. “De ouders hebben ons op de hoogte gesteld. We wachten nu het verdere onderzoek af”, bevestigt Pierre Gantois, voorzitter van het schoolbestuur, de tweede klacht.