In het stadsdomein Beisbroek wordt al jaren aan watergewinning gedaan, maar dat heeft geen gunstig effect op het bomenbestand.
Volledig scherm
In het stadsdomein Beisbroek wordt al jaren aan watergewinning gedaan, maar dat heeft geen gunstig effect op het bomenbestand. © Foto Proot


Waterwinning in domein Beisbroek kan (voorlopig) nog slechts voor twee jaar door bomensterfte

BruggeVlaams minister van Omgeving en Natuur Zuhal Demir (N-VA) keert terug op haar beslissing om de grondwaterwinning voor openbare watervoorziening in domein Beisbroek voor onbepaalde duur toe te staan. Na een uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen mag er voorlopig nog slechts twee jaar grondwater opgepompt worden.

 1. RESTOTIP. Boem Patat in Brugge: "Gevulde aardappel zoals je hem nog nooit gegeten hebt”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Boem Patat in Brugge: "Gevulde aardappel zoals je hem nog nooit gegeten hebt”

  Aan het Astridpark in Brugge baten Wesley Despiegelaere en Subhadra Bagale sinds kort restaurant Boem Patat uit. Hun concept is simpel, maar ook even origineel: gepofte aardappelen met vullingen uit alle hoeken van Europa. De menukaart van Boem Patat maakte ons nieuwsgierig, dus gingen we de gerechten gewoon even uittesten. En het moet gezegd: teleurstellen deed het concept allerminst. Lees hier meer restotips.
 2. Brugse horecawereld rouwt om chef Wim Vansteelant (55), die onverwacht overleed aan hartfalen: “Hij droomde nog van een B&B in Portugal”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse horecawe­reld rouwt om chef Wim Vanstee­lant (55), die onverwacht overleed aan hartfalen: “Hij droomde nog van een B&B in Portugal”

  “Deze week nog openen we opnieuw het restaurant. Zo zou Wim het gewild hebben. Al weet ik nu al dat het een zware dag zal worden. Maar Guillaume kwam voor hem op de eerste plaats.” De echtgenoot van Wim Vansteelant (55) wil het levenswerk van de Brugse chef-kok verderzetten. Maandag overleed Wim in het ziekenhuis, waar hij sinds twee weken lag na een hartfalen. “Hij had me nog een lijstje gegeven met spullen die ik moest meebrengen. Het ligt hier nog...”