Schepen Mercedes Van Volcem en burgemeester Dirk De fauw mogen alvast de drilboren uittesten.
Volledig scherm
Schepen Mercedes Van Volcem en burgemeester Dirk De fauw mogen alvast de drilboren uittesten. © RV


Vervang je stenen terras door groen en krijg tot 500 euro: “De voordelen voor onze stad zijn aanzienlijk”

BruggePrimeur voor Vlaanderen: de stad Brugge geeft inwoners tot 500 euro als ze verharde terrassen of (voor)tuinen openbreken en vervangen door groen. De premie geldt voor alle Bruggelingen, ook in de randgemeenten. “Het wordt zo niet alleen aangenamer vertoeven in de stad, maar er is ook minder kans op overstromingen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

 1. Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook hotel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investering is altijd een risico, zeker in deze tijden”
  PREMIUM
  Brugge

  Horecaon­der­ne­mer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook ho­tel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investe­ring is altijd een risico, zeker in deze tijden”

  Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) heeft met hotel-restaurant Pergola Kaffee een nieuwe horecazaak aan zijn toeristisch imperium in Brugge toegevoegd. De knappe zaak langs de Brugse reien telt acht kamers. Van Den Bossche wil binnenkort ook het restaurant weer gaan uitbaten. “Corona was een wake up-call voor Brugge: wij hoeven geen toeristen te weren of selecteren”, meent hij.
 2. Lange file aan autokeuring Brugge, korpschef Dirk Van Nuffel spreekt klare taal: “Dit is absoluut niet klantvriendelijk tegenover de automobilisten”
  PREMIUM
  Brugge

  Lange file aan autokeu­ring Brugge, korpschef Dirk Van Nuffel spreekt klare taal: “Dit is absoluut niet klantvrien­de­lijk tegenover de automobi­lis­ten”

  Vrijdagochtend zagen we in Brugge dezelfde taferelen als op andere plaatsen in West-Vlaanderen: een ellenlange file van automobilisten die stonden aan te schuiven aan de autokeuring langs de Kolvestraat. Voor korpschef Dirk Van Nuffel is de maat vol: “Dit is niet meer vol te houden dus moet er vanuit nationale instanties dringend initiatief genomen worden om deze abnormale situatie te verhelpen.”