Schepen Mercedes Van Volcem en burgemeester Dirk De fauw mogen alvast de drilboren uittesten.
Volledig scherm
Schepen Mercedes Van Volcem en burgemeester Dirk De fauw mogen alvast de drilboren uittesten. © RV


Vervang je stenen terras door groen en krijg tot 500 euro: “De voordelen voor onze stad zijn aanzienlijk”

BruggePrimeur voor Vlaanderen: de stad Brugge geeft inwoners tot 500 euro als ze verharde terrassen of (voor)tuinen openbreken en vervangen door groen. De premie geldt voor alle Bruggelingen, ook in de randgemeenten. “Het wordt zo niet alleen aangenamer vertoeven in de stad, maar er is ook minder kans op overstromingen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

 1. Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef
  Brugge

  Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef

  De bunker in Sint-Pieters waar maandagavond brand uitbrak, is al enige tijd de verblijfplaats van een dakloze man. Hij leefde er in trieste omstandigheden, tot een brand een deel van zijn bezittingen vernielde. Of er sprake is van opzettelijke brandstichting - en of de man daar eventueel zélf voor zorgde - zal moeten blijken uit het onderzoek. “De identiteit van de man is gekend bij onze diensten”, klinkt het bij de Brugse politie.
 2. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.