Een beeld uit een vorige editie: het loopevenement gaat dit jaar alweer niet door.
Volledig scherm
Een beeld uit een vorige editie: het loopevenement gaat dit jaar alweer niet door. © Benny Proot


Ook in 2021 geen Levensloop: “We werken met ‘vechters’ en zij zijn een risicogroep”

BruggeDe organisatoren van Levensloop in Brugge hebben het evenement voor het tweede jaar op rij geschrapt van de kalender. De coronamaatregelen vormen de aanleiding.

 1. INTERVIEW. Brugse ‘socialist tot in de kist’ Yves Roose (70) over zijn band met Paul Decoutere en Arno: “Ze verrasten me zelfs met een optreden op mijn huwelijksfeest. Onvergetelijk”
  PREMIUM
  Brugge

  INTERVIEW. Brugse ‘socialist tot in de kist’ Yves Roose (70) over zijn band met Paul Decoutere en Arno: “Ze verrasten me zelfs met een optreden op mijn huwelijks­feest. Onvergete­lijk”

  De dood van muzikant Paul ‘Couter’ Decoutere uit Zeebrugge deed dinsdag ook Yves Roose (70) even slikken. De voormalige schepen van Cultuur in Brugge raakte in zijn jonge jaren bevriend met Couter en zijn kompaan Arno. Ze maakten eind jaren ’60 samen de kust onveilig. “Paul was een echte anarchist, streetwise, een geweldige muzikant en vooral zot van de vrouwen.” Met Yves blikken we terug op die onbezonnen periode, maar staan we ook stil bij 1 mei: “Een dag die voor mij veel betekent.”
 2. Volgende week nog geen heropening voor tweesterrenzaak De Jonkman, waar wel al 14 bronzen beelden aan tafel aanschuiven: “Cultuur en horeca delen in de klappen”
  Brugge

  Volgende week nog geen heropening voor tweester­ren­zaak De Jonkman, waar wel al 14 bronzen beelden aan tafel aanschui­ven: “Cultuur en horeca delen in de klappen”

  Nog enkele dagen en dan kunnen horeca-uitbaters opnieuw gasten ontvangen op het terras. In tweesterrenzaak De Jonkman in Brugge schoven zaterdag al een aantal beelden van kunstenaar Lavarenne aan tafel om de horeca een hart onder de riem te steken. “Het is een bijzondere periode geweest voor ons allemaal, maar vooral de cultuur- en horecasector hebben zwaar in de klappen gedeeld”, zegt chef Filip Claeys.
 1. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val

 2. Duizend rozen voor verongelukte Elkin (22) uit Hulst
  Play

  Duizend rozen voor verongeluk­te Elkin (22) uit Hulst