4 van de 6 jongeren samen met Evi Huys en coaches Victor Van Hoof en Harun Iqbal.
Volledig scherm
4 van de 6 jongeren samen met Evi Huys en coaches Victor Van Hoof en Harun Iqbal. © Filip Vanden Berghe


Brugse jongeren volgen artistieke ‘bootcamp’ en tonen je nu het resultaat

BRUGGE6 Brugse jongeren tussen 16 en 18 jaar gingen tijdens hun vrije tijd artistiek aan de slag met muziek, beeld, woord, dans of media voor het project Young Curators 2023. Dit en komend weekend tonen ze het resultaat tijdens een gratis expo in De Tank.

 1. Brugse klimaatactivist moet nu ook in ons land voor rechter verschijnen nadat hij zich vastkleefde aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”
  PREMIUM

  Brugse klimaatac­ti­vist moet nu ook in ons land voor rechter verschij­nen nadat hij zich vastkleef­de aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”

  In Nederland is al een rechtszaak lopende omdat hij zich vastkleefde aan het wereldberoemde schilderij “Meisje met de Parel” en ook in België riskeert hij nu voor het eerst een celstraf voor gelijkaardige feiten in het Groeningemuseum in Brugge. Klimaatactivist Wouter Mouton (45) betaalt stilaan een tol voor z’n protestacties, maar dat houdt hem niet tegen. “Of ik in het wielervoorjaar opnieuw iets plan? Wie weet.”
  Brugge
 2. Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedisten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedis­ten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen

  Twee weken voor de start van de Ronde van Vlaanderen in Brugge, zijn nu al tal van organisaties met evenementen bezig om de Ronde-sfeer aan te wakkeren. Cercle Brugge wil sportievelingen doen zwemmen en fietsen, de Brugse Velopedisten zetten wielertoeristen op de fiets en commentator Renaat Schotte neemt je mee op een rondreis door de wielerwereld. Wij bundelden voor u de meest opvallende initiatieven.
  Brugge