Het Tempelhof krijgt een nieuw jeugdlokaal.
Volledig scherm
Het Tempelhof krijgt een nieuw jeugdlokaal. © Benny Proot

Bouw van nieuwe lokalen op Tempelhof gestart: vijf jeugdverenigingen krijgen er stek tegen volgende zomer

Op de sport- en jeugdsite Tempelhof zijn de werken voor de nieuwe jeugdlokalen gestart. Het opmerkelijke ontwerp in de vorm van een achthoek moet vijf werkingen een nieuwe thuis geven. De kostprijs bedraagt 1,7 miljoen euro.

 1. Stad Brugge moet beslissen: wel of geen flatgebouwen vlak bij natuurgebied... De wegen zijn alvast goedgekeurd
  PREMIUM
  Assebroek

  Stad Brugge moet beslissen: wel of geen flatgebou­wen vlak bij natuurge­bied... De wegen zijn alvast goedge­keurd

  SOS Mispelaar, een verbond van wijkbewoners en mensen uit de buurt in Assebroek, doet deze maand een schietgebedje. Het is hun laatste kans om de geplande sociale woningen van Vivendo, vlak bij natuurgebied Assebroekse Meersen, tegen te houden. Het stadsbestuur neemt immers een eindbesluit: wel of niet bouwen. Al is de aanleg van de wegen hiervoor wél al goedgekeurd.
 2. Stad laat gespecialiseerde firma komen om vervuiling in Brugse reien tegen te gaan: “Aanrijtijden van Civiele Bescherming zijn té lang”
  PREMIUM
  Brugge

  Stad laat gespeciali­seer­de firma komen om vervuiling in Brugse reien tegen te gaan: “Aanrijtij­den van Civiele Bescher­ming zijn té lang”

  De stad Brugge heeft een gespecialiseerde firma ingeschakeld om de mazoutvervuiling langs de Coupure in Brugge aan te pakken. Door een defect aan een tank vloeiden talloze liters mazout in de reien. “De brandweer kon de vervuiling niet alleen oplossen. De factuur zal voor de Engelse schipper zijn”, zegt schepen van Milieu Franky Demon (CD&V), die nogmaals pleit voor de terugkeer van de Civiele Bescherming naar West-Vlaanderen. “Er moet gewaarborgd worden dat bij rampen zo snel mogelijk nabije, passende hulp kan geboden worden.”
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'