Het Brugs Belfort (links) en de versie in Lego
Volledig scherm
Het Brugs Belfort (links) en de versie in Lego © Proot/RV

Bouw het Brugse Belfort na met 887 Legoblokjes: speciale doos zet straks nieuwe shop en onthaal in de verf

BruggeBrugge-liefhebbers kunnen binnenkort hun iconische Belfort nabouwen in Lego. Er komt over vier maanden een pakket op de markt waarbij je de toren met 887 blokjes kan nabouwen, inclusief details én klok. Wel zullen er amper 100 exemplaren te koop zijn.

 1. Krapte op arbeidsmarkt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-privé balans in de verf”
  PREMIUM

  Krapte op arbeids­markt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-pri­vé balans in de verf”

  Er staan op een totaal van 150.755 voltijdse medewerkers 14.380 vacatures open bij Vlaamse lokale besturen. Dat aantal zal nog toenemen, want binnen de tien jaar gaan 35.000 medewerkers – bijna één op de vier – met pensioen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt nu met een actieplan. Hoe kan je mensen overtuigen van een job in een stad of gemeente?
  Brugge
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?