Volledig scherm
Archiefbeeld van het waterpark © Benny Proot

Boudewijn Seapark opent waterpark twee weken vroeger dan gepland door voorspelde warme temperaturen

Goed nieuws voor de waterratten onder ons: door het  voorspelde mooie weer opent Boudewijn Seapark in Brugge morgen vrijdagmiddag al zijn openlucht waterpark Bobo’s AquaSplash. 

Normaal gezien opent deze attractie elk seizoen pas begin mei. “Maar door het uitzonderlijke warme weer én de vraag van onze bezoekers zelf, openen we 2 weken vroeger dan gepland”, zegt woordvoerster Geertrui Quaghebeur. Bobo’s AquaSplash werd in de zomer van 2014 geopend. Het openlucht waterpark is 30 centimeter diep en 1.200 m2 groot. Het telt acht waterglijbanen en een grote ton met 1.200 liter water die om de 4 minuten omtuimelt. “Bobo’s AquaSplash heeft bovendien een grote ligweide rondom het bad met ligstoelen en gratis WiFi. Ideaal bij zomerse temperaturen", zegt Geertrui.  

Zes procent meer bezoekers

Boudewijn Seapark kent sowieso al een goeie start van het pretparkseizoen. “De paasvakantie bracht tot op heden al 6 procent  meer bezoekers dan dezelfde periode vorig jaar”, klinkt het. Er wordt verwacht dat deze groei nog groter zal worden door het warme paasweekend dat voor de deur staat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.
  2. Trucker slaat collega halfdood omdat hij diens cabine niet mag zien: 2 jaar met uitstel

    Trucker slaat collega halfdood omdat hij diens cabine niet mag zien: 2 jaar met uitstel

    Een 41-jarige trucker van Moldavische nationaliteit heeft twee jaar cel met uitstel gekregen wegens poging tot doodslag op een collega-trucker, ook met dezelfde nationaliteit. De feiten speelden zich af op de parking van het Total tankstation in Zeebrugge, op 9 februari. Wanneer er gevochten wordt onder truckers onderling geldt er doorgaans een zwijgplicht maar omdat de feiten zo gortig waren belde een trucker tóch de politie. Ook een securityagent had hen intussen al gebeld. “Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze slachtoffer S. bewusteloos op de grond liggen, terwijl I.C. hem heel wat trappen verkocht, ook op zijn hoofd. Het leek wel een voetballer die aan de slag was met een bal. Voordien was er al een vechtpartij tussen hen geweest en deelde I.C. hem heel wat klappen uit. Hij beet hem ook in het bovenlichaam. Daarbij riep hij ook: “ik zal hem vermoorden.” Slachtoffer S. was na de feiten even kritiek en kon twee weken niet werken. I.C. zit nu twee maanden in de cel en was erg dronken op het moment van de feiten. Hij herinnert er zich ook niets meer van. De reden die hij nadien opgaf als verklaring is dan ook nogal banaal: “het was koud en ik wou bij hem in de cabine kruipen omdat hij een ander type cabine heeft dan ik maar dat mocht niet”, verklaarde hij.