De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Bloemist die pedalen verloor door heropening na lockdown mag gevangenis verlaten

BruggeEen Brugse bloemist heeft een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden gekregen. K.C. (56) liep ’s nachts dronken op straat met een mes, belde aan bij buren en duwde ook bijna een sigaar uit in het oog van een politie-inspecteur. “Hij had onwaarschijnlijk veel werk na de lockdown en begon weer te drinken”, pleitte zijn advocaat.

 1. “Schade na samenkomst 1.000 Clubfans in Sint-Andries? U had moeten weten dat het match was”: wedstrijd tegen Anderlecht blijft nazinderen in buurt Jan Breydel
  PREMIUM
  Brugge

  “Schade na samenkomst 1.000 Clubfans in Sint-An­dries? U had moeten weten dat het match was”: wedstrijd tegen Anderlecht blijft nazinderen in buurt Jan Breydel

  “Ze stonden te dansen op mijn aanhangwagen, maar het is precies alsof de schade mijn eigen schuld is. Wat zal dat geven als ze kampioen worden?” Een buurtbewoner van het Jan Breydelstadion is niet te spreken over de reactie van de Brugse politie, na de bijeenkomst van 1.000 Clubsupporters afgelopen zondag op de Gistelsesteenweg. Wij legden de onvrede voor aan de politie.
 2. Meisje (14) aangerand op trein door onbekende man: “Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachtsdeel te duwen. Ik voelde me zó vies”
  Brugge/Beernem

  Meisje (14) aangerand op trein door onbekende man: “Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachts­deel te duwen. Ik voelde me zó vies”

  De politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van de aanranding van een 14-jarig meisje. Op de trein van Brugge richting Beernem probeerde hij zijn geslachtsdeel in de mond van de tiener te duwen. “Sindsdien heb ik nachtmerries en zie ik midden in de nacht alleen nog dat beeld voor me”, getuigt het slachtoffer in het opsporingsprogramma Faroek op VTM.
 1. Bij mooi weer stikt het in Hoek van de Dijk van de fietsers
  Play

  Bij mooi weer stikt het in Hoek van de Dijk van de fietsers

 2. Suppen op de Veste in Middelburg erg populair
  Play

  Suppen op de Veste in Middelburg erg populair