Het Jan Breydelstadion in Brugge maakt plaats voor een nieuwe voetbaltempel, mogelijk mét brouwerij.
Volledig scherm
Het Jan Breydelstadion in Brugge maakt plaats voor een nieuwe voetbaltempel, mogelijk mét brouwerij. © Benny Proot

Blauwzwarte pintjes? Schenkt Club Brugge straks zelfgebrouwen bier aan de fans?

Schenkt Club Brugge straks zelfgebrouwen bier aan haar fans? In de plannen voor het nieuwe stadion op Jan Breydel wordt een ruimte ingepland voor een microbrouwerij.

Zoals bekend wil Club Brugge haar nieuwe voetbaltempel op de site van Jan Breydel bouwen, ongeveer naast het huidige stadion. Met 40.000 zitplaatsen komen er 11.000 zitjes bij. Dat staat te lezen in het ingediende milieueffectenrapport (MER). Daarin staan oplossingen voor de mobiliteit, natuur en omgeving bij de bouw van het nieuwe stadion. 

Zoals Tottenham

Naast een voetbalveld, 3.000 parkeerplaatsen, dertig skyboxen en een restaurant trekt Club 13.300 vierkante meter uit voor andere invullingen. Er wordt gedacht aan een Clubmuseum, een plaats om te gamen én een microbrouwerij. Dat zou een primeur zijn voor ons land. Het Clubbiertje zou dan op wedstrijddagen door de tapkranen vloeien. In Engeland heeft ook Tottenham zo’n microbrouwerij ingepast in haar nieuwe stadion.

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.