Kijk je mee binnen in de bijna afgewerkte B&B De Zomere in de Oude Zomerstraat?
Volledig scherm
PREMIUM
Kijk je mee binnen in de bijna afgewerkte B&B De Zomere in de Oude Zomerstraat? © Benny Proot

BINNENKIJKER. De Zomere, één van de alleroudste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiedenis verschuldigd”

BruggeBijna verscholen in de Oude Zomerstraat, in vogelvlucht op amper enkele tientallen meters van het Belfort en met een indrukwekkend zicht op de drie Brugse torens, opent Huis De Zomere binnenkort als woning met vijf gastenkamers. Eigenaar Frederik Broes (57) werkte zich danig in het zweet om van één van de vijf oudste huizen in Brugge een pareltje te maken. “Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ben megatrots op het resultaat", zegt hij. Kijkt u even mee.

 1. Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-Andries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?
  PREMIUM
  Brugge

  Spanning op Jan Breydel en in heel Sint-An­dries, waar beslissing over nieuw Club-stadion nakende is: leggen ze dit jaar nog de eerste steen?

  Krijgen we straks – eindelijk – een doorbraak in de Brugse voetbalstadionsaga? Het dossier loopt ondertussen al sinds 2006, maar een beslissing lijkt nu écht nakende te zijn. Eén van de komende dagen zou die vallen. Krijgt Club eindelijk groen licht en mag het nog dit jaar de eerste steen van de nieuwe voetbaltempel leggen? Wij geven u een stand van zaken in het meest complexe en aanslepende Brugse dossier van de afgelopen jaren.
 2. Stoppen met roken, vermageren of een betere nachtrust? Dan kloppen steeds meer mensen aan bij de hypnosepraktijk van Eveline (41): “Ik ben vaak de laatste reddingsboei”
  PREMIUM
  Brugge

  Stoppen met roken, vermageren of een betere nachtrust? Dan kloppen steeds meer mensen aan bij de hypnose­prak­tijk van Eveline (41): “Ik ben vaak de laatste reddings­boei”

  Met inmiddels twee boeken op haar actief probeert Eveline Haine (41) misvattingen en hardnekkige mythes rond hypnose uit de weg te ruimen. Al tien jaar werkt ze vanuit haar eigen praktijk in Brugge en probeert ze mensen met allerlei problemen te helpen. “Eigenlijk moeten mensen al na één sessie duidelijke verbetering zien, de resultaten zijn vaak verbluffend”, zegt ze.