De Gouden Schaar, één van de oudste herenhuizen in de Brugse binnenstad, staat te koop.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gouden Schaar, één van de oudste herenhuizen in de Brugse binnenstad, staat te koop. © RV

Binnenkijken in 800 jaar oud Brugs herenhuis: “Zo’n pand komt niet vaak op de markt”

In het idyllische Genthof in de Brugse binnenstad staat één van de meest historische herenhuizen van de stad te koop. Het herenhuis, ook wel ‘De Gouden Schaar’ genoemd, is van oorsprong bijna 800 jaar oud en gerenoveerd tot een hedendaags woonhuis. Prijskaartje: bijna anderhalf miljoen euro. 

 1. Wordt centrum van Brugge fietszone? Burgemeester stuurt minister brief om haalbaarheid te onderzoeken
  PREMIUM
  Brugge

  Wordt centrum van Brugge fietszone? Burgemees­ter stuurt minister brief om haalbaar­heid te onderzoe­ken

  Wordt het binnen afzienbare tijd aangenamer voor fietsers in de Brugse binnenstad? Als het van de Fietsersbond afhangt alvast wel. Zij dienden een plan in om fietszones in te richten in het centrum. Een idee dat burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wel genegen is, en hem aanzette een brief te sturen naar de bevoegde minister, om dat wettelijk mogelijk te maken. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.
 2. Restaurant Cézar kan zijn ‘tijdelijke’ eetwinkel niet meer missen: “We trekken er zelfs een nieuw publiek mee aan”
  PREMIUM
  Brugge

  Restaurant Cézar kan zijn ‘tijdelijke’ eetwinkel niet meer missen: “We trekken er zelfs een nieuw publiek mee aan”

  Toen op 13 maart de lockdown werd afgekondigd, besloten David Delys (44) en Sarah De Baere (40) hun restaurant Cézar in het Brugse centrum om te toveren tot eetwinkel. Het succes volgde snel, in zoverre zelfs dat het assortiment steeds uitgebreider werd, ook toen het restaurant opnieuw openging. Intussen is de horeca opnieuw dicht. “Maar nu bieden we in onze eetwinkel ook brood aan.” Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.