De zondagsmarkt op de Veemarkt in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De zondagsmarkt op de Veemarkt in Brugge. © Benny Proot

Bijna 200 woningen, winkels, horeca, een ondergrondse parking én overdekte markt: dit is de toekomst van de Brugse Veemarkt

De Brugse Veemarkt, tussen Sint-Andries en Sint-Michiels, ondergaat de komende jaren een totale make-over. De oude loodsen maken plaats voor kantoren, winkels, woningen, een park, een ondergrondse parking én een overdekte markt. “We gaan zo te werk dat de wekelijkse markt altijd kan plaatsvinden”, zegt projectontwikkelaar Luc Beke van Global Estate Group.

  1. Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstoffen een pak duurder geworden”
    PREMIUM
    Brugge

    Betalen we weldra meer voor een Brugse Zot of Paljas door dreigend glastekort? “Door de oorlog zijn grondstof­fen een pak duurder geworden”

    De biermarkt is ‘zeer gespannen’, door de steeds duurder wordende grondstoffen. Er dreigt onder meer een schaarste aan glas voor de productie van flesjes. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen zullen geraakt worden. “We hebben onze Brugse Zot al duurder moeten maken, en er zit mogelijk nog een prijsstijging aan te komen”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan.