De zondagsmarkt op de Veemarkt in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De zondagsmarkt op de Veemarkt in Brugge. © Benny Proot

Bijna 200 woningen, winkels, horeca, een ondergrondse parking én overdekte markt: dit is de toekomst van de Brugse Veemarkt

De Brugse Veemarkt, tussen Sint-Andries en Sint-Michiels, ondergaat de komende jaren een totale make-over. De oude loodsen maken plaats voor kantoren, winkels, woningen, een park, een ondergrondse parking én een overdekte markt. “We gaan zo te werk dat de wekelijkse markt altijd kan plaatsvinden”, zegt projectontwikkelaar Luc Beke van Global Estate Group.

  1. Samenhuizen is aan opmars bezig, in Brugge wagen Leen en haar gezin de stap: “Hier leef je in ‘bubbels’ toch met elkaar”
    PREMIUM

    Samenhui­zen is aan opmars bezig, in Brugge wagen Leen en haar gezin de stap: “Hier leef je in ‘bubbels’ toch met elkaar”

    Samenhuizen of cohousing, waarbij je gemeenschappelijke ruimtes met anderen deelt, is aan een flinke opmars bezig. Zo ook in Brugge: met CoHouse 67 zitten ze er aan een derde initiatief. “De voordelen van samenhuizen zijn in coronatijden zelfs groter geworden”, meent Leen Claes, die met haar partner Jeffry en hun kinderen Miel, Tuur en Babet in het avontuur stapt.