De Witte Stamroos nam in 2018 zijn intrek in het oude militair hospitaal in Brugge, maar moet daar weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Witte Stamroos nam in 2018 zijn intrek in het oude militair hospitaal in Brugge, maar moet daar weg. © Foto Proot

Bijbelgetrouwe school De Witte Stamroos staat op straat: “We willen snel duidelijkheid voor onze leerlingen”

Bij vrije basisschool De Witte Stamroos, een nog jonge, Bijbelgetrouwe school in Brugge, zitten ze met de handen in het haar. Ze moeten hun ruimte in het oude hospitaal in de Peterseliestraat verlaten, omdat daar gebouwd wordt. “We houden nog geen rekening met het slechtste scenario, maar willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor onze leerlingen”, zegt leerkracht Frauke Meyfroodt.

  1. Pleegzorg West-Vlaanderen nam 1ste van 3 elektrische deelauto's in gebruik: "Na 1 maand staan er al 4.000 kilometers op de teller”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Pleegzorg West-Vlaanderen nam 1ste van 3 elektri­sche deelauto's in gebruik: "Na 1 maand staan er al 4.000 kilometers op de teller”

    Pleegzorg West-Vlaanderen heeft drie elektrische deelwagens aangekocht met steun van de provincie. De deelwagens worden voorzien aan de kantoorgebouwen van Pleegzorg in Brugge, Roeselare (Meensesteenweg) en Oostende en krijgen een publieke parkeerplaats waardoor ze zowel door de medewerkers van Pleegzorg als door de burger gebruikt kunnen worden. Die laatste kan dat door zich in te schrijven in het autodeelsysteem van burgercoöperatie CoopStroom. De eerste wagen is in Brugge ondertussen al een maand in gebruik en op zijn teller staan ondertussen 4.000 kilometers: het bewijs dat dit concept wel degelijk een nuttige investering is.