In de Karel De floustraat werden twee jaar geleden de werken stilgelegd toen er cyanide in de grond werd gevonden.
Volledig scherm
In de Karel De floustraat werden twee jaar geleden de werken stilgelegd toen er cyanide in de grond werd gevonden. © Foto Benny Proot

Bewoners van Brugse wijk Christus-Koning kunnen bodem laten controleren op cyanide: “Historische bodemverontreiniging door gasfabriek”

BruggeBewoners van de wijk Christus-Koning in Brugge kunnen vanaf volgend jaar hun bodem vrijwillig laten controleren op sporen van cyanide. In het verleden is op een paar plaatsen in de wijk al de giftige chemische stof aangetroffen in de bodem of in het grondwater.

  1. Koppel start crowdfunding voor kleine Vic (bijna 3) die lijdt aan uiterst zeldzame stofwisselingsziekte: “Het heeft ons zes jaar gekost om zwanger te geraken, ook nu geven we niet op”
    PREMIUM
    Brugge

    Koppel start crowdfun­ding voor kleine Vic (bijna 3) die lijdt aan uiterst zeldzame stofwisse­lings­ziek­te: “Het heeft ons zes jaar gekost om zwanger te geraken, ook nu geven we niet op”

    “Vic is het enige kindje in België dat aan deze stofwisselingsziekte lijdt." Ryan Galle en Laure Deconinck (allebei 32) uit Brugge zijn met een steunactie gestart voor hun zoontje van bijna 3. Het lichaam van de jongen zet opgenomen suikers niet om in energie, kan niet praten of stappen. De hoop dat het ooit beter wordt, hangt af van een mogelijke, maar experimentele behandeling in de Verenigde Staten. Maar eerst wil het koppel de woning aanpassen aan de behoeften van Vic.