Alexamer is gevestigd in de Rijselstraat.
Volledig scherm
Alexamer is gevestigd in de Rijselstraat. © Benny Proot

Bewoner van flat boven chocoladewinkel blijft vast voor brandstichting

Na de brand in een appartement boven chocoladewinkel Alexamer in Sint-Michiels blijft de bewoner een maand langer aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brugge dinsdag beslist.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brand boven chocoladewinkel blijkt aangestoken door huurder: “Nochtans is hij van inborst een goed persoon...”

  Brand boven chocolade­win­kel blijkt aangesto­ken door huurder: “Nochtans is hij van inborst een goed persoon...”

  De brand die eind vorige week een appartement boven chocoladewinkel Alexamer in de Brugse Rijselstraat vernielde, is meer dan waarschijnlijk aangestoken. Dat bevestigt het parket van Brugge. De bewoner, die vlak na de brand spoorloos was, is aangehouden. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Opvallend is dat hij die avond zélf de brandweer belde. Het goede nieuws: de getroffen chocoladewinkel heropent begin volgende week de deuren. 
 2. Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”
  PREMIUM

  Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”

  Een 45-jarige arbeider is maandagnacht door een groepje mannen overvallen langs het jaagpad langs de Ter Doeststraat in Lissewege. Yves De Waele was er signalisatieborden aan het ophalen toen er plots vijf mannen hem omsingelden. “Ze vroegen in het Engels om eten, drank en geld. Toen er een discussie ontstond, haalde een van hen een breekmes boven en werd ik verscheidene keren gesneden”, zegt de veertiger.