Volledig scherm
Alexamer is gevestigd in de Rijselstraat. © Benny Proot

Bewoner van flat boven chocoladewinkel blijft vast voor brandstichting

Na de brand in een appartement boven chocoladewinkel Alexamer in Sint-Michiels blijft de bewoner een maand langer aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brugge dinsdag beslist.

Het vuur ontstond donderdagavond, toen eigenaar Alex Vanfleteren nog aan het werk was in zijn zaak langs de Rijselstraat. De man werd plots gewaarschuwd door de bewoner van het appartement boven zijn zaak. J.J. maakte Vanfleteren erop attent dat het brandde en dat hij al de brandweer had gebeld. Mogelijk was het vuur op dat moment al enige tijd aan het smeulen. De hulpdiensten konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende gebouwen, maar de getroffen flat brandde wel volledig uit. Ook chocoladewinkel Alexamer liep flink wat schade op. De volledige voorraad chocolade en ijs moest worden weggegooid. 

De bewoner van het appartement vluchtte weg nog voor de politie hem kon verhoren, maar werd de dag nadien alsnog opgepakt. J.J. wordt ervan verdacht de brand te hebben aangestoken aan de zetel. Hij zou al enige tijd met problemen gekampt hebben. De verdediging wil geen commentaar kwijt over het dossier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    In een maand tijd zijn in Brugge twee personen levenloos teruggevonden in hun woning. In beide gevallen waren de slachtoffers al enkele weken overleden en wijst alles op een natuurlijke, eenzame dood. Dat bevestigt burgemeester Dirk De Fauw (CD&V). “Het is bijzonder triest dat we dit opnieuw moeten meemaken, ondanks ons actieplan tegen eenzaamheid. Ik roep burgers nogmaals op om waakzaam te zijn. Als er al een tijdje geen beweging is bij de buren en dat lijkt abnormaal, bel dan de politie.”