Bewakingscamera's legden vast hoe de inbrekers de telefoonwinkel van Maxime Willems binnensluipen. Later in de nacht raakten ze betrokken in een schietincident met de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewakingscamera's legden vast hoe de inbrekers de telefoonwinkel van Maxime Willems binnensluipen. Later in de nacht raakten ze betrokken in een schietincident met de politie. © RV/Van Maele

Bewakingsbeelden tonen hoe inbrekers telefoonwinkel binnensluipen vlak voor schietincident in Brugge: “Schade kan oplopen tot 20.000 euro”

Sint-KruisLuttele uren voor zaterdagochtend in Brugge een schietincident ontstond tussen de politie en enkele inbrekers, sloegen die laatste brutaal toe in een nabijgelegen telefoonshop. Vier daders sloegen er de vitrine stuk en slopen de winkel binnen, als paracommando's over de grond om het alarm te omzeilen. “Ze moeten op voorverkenning zijn gekomen”, denkt zaakvoerder Maxime Willems, die de schade mogelijk tot 20.000 euro ziet oplopen. Bekijk de bewakingsbeelden van de inbraak hieronder.

  1. Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoonwinkel in Brugge: "Omstandigheden worden onderzocht”
    Sint-Kruis

    Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoon­win­kel in Brugge: "Omstandig­he­den worden onderzocht”

    In de Toekomststraat in Sint-Kruis, bij Brugge, zijn zaterdagmorgen schoten gevallen tijdens een interventie van de politie. Het schietincident deed zich voor tijdens een observatie na een inbraak in een telefoonwinkel in de buurt. De straat werd volledig afgesloten. Gewonden vielen er niet. “De omstandigheden worden volop onderzocht”, klinkt het.