Volledig scherm
Betonmixer in de gracht langs Lodewijk Coiseaukaai © Jan Van Maele

Betonmixer van 44 ton belandt in gracht in Brugge

Langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge gebeurde vrijdagmiddag een ongeval met een betonmixer. 

De chauffeur had net een lading beton geladen in de betoncentrale langs dezelfde baan en reed richting Zeebrugge toen het fout liep. De man moest uitwijken en belandde met het voorwiel van zijn vrachtwagen in de zachte berm. Er was geen houden aan en de vrachtwagen belandde uiteindelijk een paar meter diep in de gracht. De chauffeur was aangedaan, maar raakte niet gewond. Er waren twee enorme kranen nodig om het gevaarte van liefst 44 ton uit de gracht te tillen. Tijdens de werkzaamheden was de Lodewijk Coiseaukaai afgesloten voor het verkeer. 

Volledig scherm
Betonmixer in de gracht langs Lodewijk Coiseaukaai © Jan Van Maele
Volledig scherm
Betonmixer in de gracht langs Lodewijk Coiseaukaai © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.