Volledig scherm
Alexander Diaz (midden) kreeg de bloemen van burgemeester Dirk De fauw. © Bart Huysentruyt

Beste Bruggeling tijdens Dwars door Brugge ontvangen op stadhuis

Alexander Diaz, de beste Brugse loper tijdens de voorbije Dwars door Brugge, is dinsdag ontvangen op het stadhuis van Brugge.

De sportieve Bruggeling was niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien kent hij het huis op zijn duimpje: Alexander werkt immers al jaren voor het OCMW in Brugge. In het verleden won Alexander Diaz al drie keer Dwars door Brugge. Afgelopen zondag kwam hij als eerste Bruggeling over de finishlijn met een toptijd van 45 minuten en 44 seconden. Dat was slechts 25 seconden trager dan de tijd van huidig Europees kampioen marathonlopen Koen Naert die als winnaar triomfeerde. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad verkoopt arbeidershuisjes uit 16 de eeuw: bieden kan vanaf 130.000 euro

    Stad verkoopt arbeiders­huis­jes uit 16 de eeuw: bieden kan vanaf 130.000 euro

    De stad Brugge verkoopt twee arbeidershuisjes uit de 16de eeuw in de Rolweg. Voorwaarde is wel dat de huizen - die beschermd erfgoed zijn - samengevoegd worden tot een eengezinswoning. “De pandjes, gelegen binnen de site van Werelderfgoed Brugge, zijn kunsthistorisch en stadslandschappelijke zeer waardevol en door hun specifieke architectuur en oorspronkelijke bouwsubstantie van essentieel belang voor de geschiedenis van de stad en voor het karakter van het stadslandschap in de binnenstad”, zegt het stadsbestuur.