Volledig scherm
Alexander Diaz (midden) kreeg de bloemen van burgemeester Dirk De fauw. © Bart Huysentruyt

Beste Bruggeling tijdens Dwars door Brugge ontvangen op stadhuis

Alexander Diaz, de beste Brugse loper tijdens de voorbije Dwars door Brugge, is dinsdag ontvangen op het stadhuis van Brugge.

De sportieve Bruggeling was niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien kent hij het huis op zijn duimpje: Alexander werkt immers al jaren voor het OCMW in Brugge. In het verleden won Alexander Diaz al drie keer Dwars door Brugge. Afgelopen zondag kwam hij als eerste Bruggeling over de finishlijn met een toptijd van 45 minuten en 44 seconden. Dat was slechts 25 seconden trager dan de tijd van huidig Europees kampioen marathonlopen Koen Naert die als winnaar triomfeerde. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.