Volledig scherm
PREMIUM
Bernd Storck: "Kylian moet eindelijk eens tonen dat hij het verschil kan maken. Het talent is er." © Photo News

Bernd Storck is blij met versterkingen bij Cercle Brugge voor partij tegen Antwerp, maar hoopt ook op de flitsen van Kylian Hazard

Negen wedstrijden, negen finales. En al meteen de nummer twee van de klassering als eerste opponent. Cercle Brugge staat zondag tegen Antwerp alweer voor de match van de waarheid. “We hebben een zeer moeilijk programma, maar ik geloof in onze redding”, zet Bernd Storck de hele Vereniging van meetaf op scherp.

Er hangt optimisme in de lucht op Jan Breydel. Zeker als je Bernd Storck aan het woord hoort. De coach is een meester-motivator, die het glas altijd vooral halfvol ziet. Dat weet de nieuwe voorzitter Vincent Goemaere, dat weten ook ‘de bazen in Monaco’ al langer. “Natuurlijk is hervatten tegen Antwerp geen sinecure”, beseft de Duitser. “Maar we hebben toch ook Zulte Waregem over de knie kunnen leggen, ook een kandidaat voor play-off 1. Dat moet onze referentiematch zijn. En er is versterking bijgekomen. Het oefenkamp in Malta was uitstekend, de kwaliteit van onze trainingen ligt nu ook hoger.”

 1. Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge organiseert zaterdag een familiedag ten voordele van doelman Miguel Van Damme en de Stichting Me To You. Enkele ouders van jeugdspelers zetten hun schouders onder het initiatief en bieden de hele dag animatie aan. Alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel. Als zijn gezondheid het toelaat, zal ook Van Damme zelf aanwezig zijn. “Momenteel gaat alles goed”, zegt hij.
 2. De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is. Laveren tussen de modder op de Burg. Werken op de Vismarkt. Het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf. Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen herbegint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.