Benny Poppe ontwierp een juweel ter nagedachtenis van de corona slachtoffers en krijgt daarvoor hulp van zijn collega Stephane Deslypere.
Volledig scherm
PREMIUM
Benny Poppe ontwierp een juweel ter nagedachtenis van de corona slachtoffers en krijgt daarvoor hulp van zijn collega Stephane Deslypere. © Benny Proot

Benny (62) verloor vader aan corona en laat nu 1.000 aronskelk-pins verspreiden om slachtoffers te herdenken

Brugge“Het zijn oorlogsslachtoffers, net zoals de mensen die tijdens de Wereldoorlogen zijn omgekomen.” Met die gedachte verspreidt Bruggeling Benny Poppe (62) momenteel 1.000 aronskelken en pinnen om op te spelden. “Ik verloor mijn vader aan corona, het raakt me.”

  1. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
    PREMIUM
    Brugge

    Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

    Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.