Volledig scherm
Op de Burg was het drummen geblazen tijdens Benenwerk. © Benny Proot

Benenwerk lokt opnieuw heel wat bezoekers
naar Brugse binnenstad

Voor het achttiende jaar op rij sloeg heel Brugge zaterdagavond opnieuw aan het dansen tijdens Benenwerk. Verspreid over de historische binnenstad konden de bezoekers in tien ballrooms kennismaken met verschillende dansstijlen.

Na achttien jaar is de succesformule van Benenwerk nog steeds niet uitgewerkt. Zaterdagavond was het op verschillende plaatsen opnieuw drummen geblazen. Langs een wandelparcours van het Astridpark over de Vismarkt en de Burg naar de Markt en het Schouwburgplein konden mensen hun beste beentje voor zetten. Ze maakten kennis met de dansstijlen als folk, tango, swing en rock-’n-roll, disco en dancehall. Het meeste volk troepte naar goede gewoonte samen op de Markt, waar het “Bal Des Amis” zorgde voor de nodige ambiance. Het werd een bal populaire met de nummer 1-hits uit de periode tussen 1950 en 2000. Ook op de Burg daagde heel wat volk op om te proeven van de discoclubscene. Wie kennis wilde maken met minder bekende genres als electroswing of popping, moest dan weer op het binnenplein van het Belfort zijn.

Volledig scherm
De bezoekers konden zich in tien ballrooms de benen van het lijf dansen. © Benny Proot
Volledig scherm
De bezoekers konden zich in tien ballrooms de benen van het lijf dansen. © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge organiseert zaterdag een familiedag ten voordele van doelman Miguel Van Damme en de Stichting Me To You. Enkele ouders van jeugdspelers zetten hun schouders onder het initiatief en bieden de hele dag animatie aan. Alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel. Als zijn gezondheid het toelaat, zal ook Van Damme zelf aanwezig zijn. “Momenteel gaat alles goed”, zegt hij.
 2. De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is. Laveren tussen de modder op de Burg. Werken op de Vismarkt. Het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf. Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen herbegint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.