De bende sloeg toe in vier ondergrondse parkings in Brugge.
Volledig scherm
De bende sloeg toe in vier ondergrondse parkings in Brugge. © Benny Proot

Bendeleden krijgen 2 jaar cel voor 14 auto-inbraken in ondergrondse parkeergarages

BruggeVier Chilenen hebben in de Brugse rechtbank celstraffen van 2 jaar gekregen voor een reeks inbraken in voertuigen. De bende sloeg vooral toe in ondergrondse parkeergarages in Brugge.

 1. Heropent de horeca dit jaar niet meer? Ward van L’Estaminet ziet het niet goedkomen: “Het is een rampjaar”
  PREMIUM
  Brugge

  Heropent de horeca dit jaar niet meer? Ward van L’Estaminet ziet het niet goedkomen: “Het is een rampjaar”

  Heropent de horeca niet meer in 2020? Daar ziet het volgens biostatisticus Niel Hens naar uit. Hens denkt dat het realistischer is om te kijken naar een heropening in de lente. Het is volgens hem belangrijk om perspectief te hebben, maar een derde coronagolf moet vermeden worden. Restauranthouders in onze regio voelen de bui al hangen. “Het is gewoon een rampjaar”, zegt Ward Devriese van L’Estaminet in Brugge.
 2. “Dit is de laatste reddingsboei voor twee nieuwe Brugse voetbalstadions”: stad gaat aan tafel zitten met procederende partijen
  PREMIUM
  Brugge

  “Dit is de laatste reddings­boei voor twee nieuwe Brugse voetbalsta­di­ons”: stad gaat aan tafel zitten met procederen­de partijen

  Het lijkt de zet van de laatste kans voor Club en Cercle Brugge. De Vlaamse regering heeft het nieuwe gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor een voetbalstadion en bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg goedgekeurd. Eerder had de Raad van State het plan afgekeurd, waardoor Cercle én Club hun toekomstplannen in rook zagen opgaan.
 3. Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”
  Zeebrugge

  Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”

  Een Algerijnse transmigrant riskeert 18 maanden cel, omdat hij afgelopen zomer de haven van Zeebrugge op stelten zette. A.A. verschanste zich op een schip en bedreigde volgens het parket agenten met onder meer een hakbijl. Speciale eenheden moesten hem naar het vasteland halen. Zijn advocaat wil hem echter vrijgesproken zien en haalde hard uit naar de politie.
 1. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

 2. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine