De beklaagden zouden plannen gehad hebben om cocaïne in containers te smokkelen van Zuid-Amerika naar Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
De beklaagden zouden plannen gehad hebben om cocaïne in containers te smokkelen van Zuid-Amerika naar Zeebrugge. © Photo News

“Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsverdachten is volgens parket slechts topje van ijsberg

Zeebrugge/Gent/AntwerpenVier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor drugsverkoop op Belgische bodem, al had dat volgens het parket ook heel wat méér kunnen zijn. Hoewel bij Gentenaar R.S. (67) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en z'n kompanen nooit hard gemaakt worden.

 1. Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”

  Staat de komst van de broodnodige nieuwe zeesluis in Zeebrugge op de helling? Werkgevers- en havenorganisaties maken zich alvast zorgen over de ‘administratieve mallemolen en juridische lijdensweg’ van het miljardenproject. “De knipperlichten staan op oranje. Als zij op rood zouden springen, zit de haven van Zeebrugge met een huizenhoog probleem”, vreest Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.
 2. “Als ik over Lien praat, moet ik vaak nog huilen. Een moeder hoort haar dochter niet te begraven”: ‘Leef!’ brengt aangrijpend portret van Lien (36), zelf mama van Jasmijn (7)
  PREMIUM
  Brugge

  “Als ik over Lien praat, moet ik vaak nog huilen. Een moeder hoort haar dochter niet te begraven”: ‘Leef!’ brengt aangrij­pend portret van Lien (36), zelf mama van Jasmijn (7)

  Lien D’Alleine (36) kreeg in 2019 te horen dat ze een zeldzame vorm van galwegkanker heeft. In ‘Leef!’ op Play4 volgt James Cooke de laatste maanden van haar leven, tot twee dagen voor ze sterft. De kracht, het relativeringsvermogen en de positiviteit van de sterke vrouw uit Brugge spatten van het scherm. “Ze had alles voorbereid, zoals ze ons tijdens haar leven ook altijd wist te verrassen”, zegt haar mama Dorien.
 1. Willy is boos: voorraadkast 'nemen of geven' is geplunderd
  Play

  Willy is boos: voorraad­kast 'nemen of geven' is geplunderd

 2. Gratis kip, friet en drank voor vaccinprikkers
  Play

  Gratis kip, friet en drank voor vaccinprik­kers