Kevin Van Volcem schakelt over op vegan.
Volledig scherm
Kevin Van Volcem schakelt over op vegan. © Benny Proot

B&B schakelt over op vegan: “Gasten merken het vaak niet eens”

De bed and breakfast AMPM langs de Singel pakt als eerste in Brugge uit met een louter veganistisch ontbijt. Geen vlees of zuivel dus, maar enkel producten op basis van planten. “We willen mensen bewust maken, maar ook tonen dat het even lekker is", zeggen de zaakvoerders.

0 reacties

 1. Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”
  Brugge

  Brugge maakt zich op voor vier dagen braderie: “Concept heeft na al die jaren niks aan charme ingeboet, zelfs nieuwe zaken doen mee”

  Brugge maakt zich op voor de traditionele zomerbraderie in de centrumstraten, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. “Een oubollig concept? Niks van, we trekken hiermee een publiek dat speciaal naar Brugge afzakt om koopjes te doen”, zegt Dirk Vanhegen van de handelaarsvereniging Brugs Handelscentrum. Nieuw voor deze editie is een Simon Stevinplein in het teken van elektrische wagens en meer kinderanimatie dan ooit.
 1. FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewonde slachtoffers”
  Brugge/Oostende

  FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewon­de slachtof­fers”

  Een Brugs koppel en een Oostendenaar zijn maandagvoormiddag aan de dood ontsnapt bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt. De chauffeur ramde tot twee keer toe een brugpijler, maar kon z’n bus alsnog op de pechstrook tot stilstand brengen. “Hij moet in slaap gevallen zijn”, vertelt Tiemy Obers (33), die er met z’n vriendin een dagje Parijs had opzitten.
 2. “De drie Brugse torens zullen altijd onze skyline blijven domineren”: stad bepaalt hoe hoog gebouwen in de toekomst nog mogen worden in nieuwe ontwerptekst
  PREMIUM
  Brugge

  “De drie Brugse torens zullen altijd onze skyline blijven domineren”: stad bepaalt hoe hoog gebouwen in de toekomst nog mogen worden in nieuwe ontwerp­tekst

  “Een KBC-toren van honderd meter hoog zoals in Gent? Zullen we nooit toestaan." Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) is duidelijk: in een nieuwe ontwerptekst rond toekomstige hoogbouw in Brugge krijgen ontwikkelaars maar weinig mogelijkheden. “We gaan de bouwshift niet doorvoeren door steeds hoger te gaan bouwen”, zegt hij.