Didier Vinke en Servaas Van Mullem heropenen vrijdag Patisserie Van Mullem in de Vlamingstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Didier Vinke en Servaas Van Mullem heropenen vrijdag Patisserie Van Mullem in de Vlamingstraat. © BHT

Bekende patissier Servaas Van Mullem heropent zes jaar na sluiting zijn zaak: “Dit keer zit de balans tussen werk en gezin veel beter”

BruggeVoor al wie van zoetigheid houdt in Brugge wordt vrijdag een hoogdag, want de bekende patissier Servaas Van Mullem (47) maakt dan zijn comeback in de Vlamingstraat. Op de locatie waar zijn betovergrootvader ooit begon en waar hij zes jaar geleden de deuren sloot, heropent hij zijn patisseriesalon. “Alles is nieuw, met een knipoog naar vroeger”, vertelt hij.

 1. Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge/Bredene

  Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”

  “Het is zot, echt zot.” Nog geen dag nadat hij zijn laatste triatlon aflegde op het magische eiland La Graciosa, het kleinste van alle Canarische eilanden, moet Matthieu Bonne (28) bekomen van zijn stunt. Want wat Matthieu van plan was, had nog niemand hem ooit voorgedaan: 30,88 kilometer zwemmen, 1.441,6 kilometer fietsen en 337,56 kilometer lopen en dat op 8 dagen tijd op de 8 eilanden. “Ik had maximaal drie uur nachtrust en kreeg meermaals hallucinaties door de vermoeidheid.”
 2. Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schietstand en leegstaande Lidl zijn geen opties meer”
  PREMIUM
  Brugge

  Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schiet­stand en leegstaan­de Lidl zijn geen opties meer”

  Een nieuwe locatie voor de Brugse moskee, die nu in een woning in Sint-Andries is ondergebracht, is er nog steeds niet. Ondanks verschillende pogingen, de voorbije weken en maanden, heeft de Islamitische Gemeenschap nog geen definitieve oplossing. Het vrijdaggebed vindt nu plaats in parochiezaal ‘t Convent. “Ondanks vele vooroordelen is er van overlast nergens sprake, maar we willen wel een vaste locatie vinden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.