De brandweer kwam ter plaatse in de Rijselstraat.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse in de Rijselstraat. © Jan Van Maele

Bejaarde vrouw en zoon kunnen brand aan zekeringskast zelf blussen

BruggeDe brandweer van Brugge is donderdagavond even na 21 uur uitgerukt voor een brand in de Rijselstraat in Sint-Michiels. 

 1. Maak kennis met de lokale ‘sterren’ op het Brugs Bierfestival: “We gebruikten ooit per ongeluk de verkeerde gist... Ons Wreed Axident was geboren”
  PREMIUM

  Maak kennis met de lokale ‘sterren’ op het Brugs Bierfesti­val: “We gebruikten ooit per ongeluk de verkeerde gist... Ons Wreed Axident was geboren”

  Fans van het betere gerstenat moeten dit weekend in Brugge zijn. Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum verwelkomt de 15de editie van het Brugs Bierfestival. Van heinde en verre komen 80 brouwerijen en bierfirma’s met ruim 500 soorten langs om je laten te proeven. Maar ook uit Brugge en het hinterland zelf tekenen brouwers present. Wij laten je met hen kennismaken: hoe het voor hen allemaal begon, welke bieren ze aanbieden en – als extra schuimlaagje – enkele opvallende wist-je-datjes. Schol!
  Brugge
 2. “Ik zit al meer dan 1.700 dagen onschuldig in deze hel”: Bruggeling (43) hoopt op hulp regering om vrij te komen uit Cambodjaanse cel
  PREMIUM

  “Ik zit al meer dan 1.700 dagen onschuldig in deze hel”: Bruggeling (43) hoopt op hulp regering om vrij te komen uit Cambodjaan­se cel

  Tanguy Taller werd deze week 43, maar moest dat al voor het vijfde jaar op rij vieren in een Cambodjaanse cel. Zonder zijn ouders of zoontje bij hem in de buurt. De Bruggeling blijft evenwel hopen dat hij snel terug naar België kan keren. Want hij zit er naar eigen zeggen helemaal onschuldig vast. “Ik zit ondertussen al meer dan 1.700 dagen in deze hel. Voor iets waar ik helemaal niets mee te maken had”, zegt Taller vanuit de gevangenis. Slapen moet hij doen op een betonblok, in een overvolle cel waar het licht nooit uitgaat.
  Brugge